Hur skulle du säga? Befria elefanten i rummet

Hur skulle du säga? Befria elefanten i rummet

Elefanten i rummet är ett bildligt uttryck för något som alla ser i en grupp, men som man undviker att prata om. Detta sällskapsspel hjälper er att befria elefanterna på jobbet.

Vad är det ni inte pratar om på din arbetsplats? Vad gör du när en kollega drar ett sexistiskt skämt? Pratar du med dina kollegor eller om dina kollegor? Vad gör du när en kollega blir utfrusen? Ger du din chef konstruktiv kritik? Hur hanterar du konflikter på jobbet? Genom att spela HUR SKULLE DU SÄGA? får du och dina kollegor öva er i att prata om det som är obekvämt att prata om. Det som är obekvämt undviker man gärna. Därför måste man träna på att hantera det obekväma. Spelet hjälper er att bli tryggare i arbetsgruppen och bli bättre på att ge feedback till varandra.

Detta är ett ovanligt sällskapsspel på fullt allvar. Spelidén är väl beprövad och främjar ärliga samtal om komplexa problem. Varje deltagare får dra ett kort där det finns en situation beskriven. Du berättar hur du skulle säga hamna i situationen. Övriga i gruppen får därefter berätta om man håller med eller skulle sagt på något annat sätt. Spelet innehåller totalt sextio situationer som handlar om etik, härskartekniker, kränkande särbehandling, kommunikation kolleger emellan och kommunikation mellan chef och medarbetare. Spelet innehåller även ett tävlingsmoment som höjer engagemanget och gör att det blir lustfyllt och roligt att diskutera de svåra och känsliga frågeställningarna.


Exempel på situationer som ingår i spelet:

  • Du märker att en kollega blir utfrusen.
  • Din chef skuldbelägger dig för fel som du inte har orsakat.
  • En kollega ställer sig alltid bakom beslut på möten men gör sedan tvärtom.
  • Du upplever att era arbetsplatsträffar är meningslösa.
  • En kollega uttrycker en åsikt om att homosexuella inte borde få gifta sig och skaffa barn.

Vill du koppla ett speltillfälle till en kunskapspåfyllning? Kontakta Marcus Gustavsson så planerar vi en föreläsning eller utbildning tillsammans med spelet. Marcus erbjuder både fysiska och digitala speltillfällen.

Marcus Gustavsson är föreläsare och konsult med lång erfarenhet av chefsroller och ledarskapsuppdrag. Han brinner för öppna och inkluderande arbetsplatser där man tar tag i problem och brister.

Beställ spelet

Kostnad: 1 600 kr exkl. moms + frakt
I priset ingår 1 h digital spelledarhandledning med Marcus GustavssonSpelet är framtaget tillsammans med:
Spel - HUR SKULLE DU SAGA?

Taggar
hur skulle du säga sällskapsspel marcus gustavsson föreläsare