Om föreläsare Marcus Gustavsson


Marcus är en erfaren och uppskattad föreläsare och utbildare inom en mängd områden. Han är en sann pedagog som är noga med att lyssna in och inkludera alla. Han föreläser om alltifrån arbetsrätt, arbetsmiljö och ledarskap till genus, normkritik och våld i nära relationer. Han skapar också utbildningar och kurser utifrån sina kunders behov och önskemål.

Marcus har en examen i pedagogik och didaktik och har också läst ledarskap, arbetsrätt, arbetsmiljörätt, offentlig förvaltning och retorik på universitetet. Han har under många år arbetat som chef inom äldreomsorgen och älskar uppdraget att få bidra till människors välbefinnande och medarbetares utveckling. Han har haft flera ledande positioner inom fackföreningsrörelsen och inom ideella organisationer. Han har bl.a. varit ordförande för fackförbundet Vision i Göteborg, den fackliga centralorganisationen TCO i Göteborg, regnbågsfestivalen West Pride, Göteborgs stads råd för den nationella minoriteten romer och Sensus studieförbund i västra Sverige.

Marcus Gustavsson drivs av kampen gentemot trakasserier och för inkludering av medarbetare

Marcus Gustavsson - föreläsare, utbildare och moderator

Marcus engagemang präglas av att han brinner för alla människors rätt att få vara sig själva och bli respekterade för det. Han har alltid kämpat mot sexism, rasism, homofobi, transfobi, ålderism, mobbning och annan dumhet. Hans arbete med inkludering och utveckling av medarbetare och ledarskap baseras i en passionerad tro på att alla människor har rätt att vara som de är, att de ska bli respekterade för det – och att det i slutändan gynnar alla.

Marcus föreläsningar, kurser och utbildningar präglas av fakta, forskning, humor och mycket hjärta. Han utför sina uppdrag på plats eller digitalt utifrån uppdragsgivarens önskemål. Med honom får du en engagerad samarbetspartner som skräddarsyr upplägget efter din organisations behov. Han delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter, och även av sig själv som person.

Marcus bor i Göteborg, älskar musik och sjunger gärna. Han har samma röstläge som Tommy Körberg vilket han ibland bevisar. Han ser massor film och tv-serier, går gärna på teater och konsert och kan inte få nog av Madonna, Twin Peaks och Absolutely Fabulous. Och så är han barnslig förtjust i ordvitsar.