Framgångsrikt ledarskap
- föreläsning med Marcus Gustavsson

Vad kännetecknar en bra ledare? Och vilket ledarskap skapar mest framgång? Den här föreläsningen ger verktyg till att lyckas som chef.

Innehåll

 • Tillitsbaserat ledarskap och medarbetarskap
 • Konsten att ge feedback
 • Så tar vi vara på varandras olikheter
 • Känsla av sammanhang
 • Konsten att välja rätt inställning
 • Från härskartekniker till bekräftartekniker
 • Så bekämpar vi tystnadskulturer

Resultat

 • Verktyg för att lyckas som chef
 • Ökad arbetsglädje
 • Ökad trygghet i arbetsgruppen

Längd

 • 60 minuter – koncentrerat
 • 2 timmar – med tips på hur man motverkar diskriminering
 • 3 timmar – med spelet ”Hur skulle du säga? Befria elefanten i rummet”
 • Eller ett längre upplägg

Referenser

Om vi alla tog till oss av Marcus ärliga och sårbart blottande ord och budskap så är jag säker på att vi skulle ha fler välmående chefer och medarbetare på våra arbetsplatser.

Malin Ekmanenhetschef - Region Skåne

Jag hör dina ord dumhetsbekämpa och snälltolka komma ur munnarna på mina chefer och medarbetare vilket är ett kvitto på att föreläsningen gjorde avtryck. Tack för ett jättefint samarbete!

Pauline Hagbergkriminalvårdschef - Kriminalvården

Marcus är kunnig och påläst om företaget han håller utbildning för vilket skapar en ökad motivation hos deltagarna. Jag kan varmt rekommendera Marcus som utbildare.

Annelie Maschinsky, HR-ansvarigArt Clinic

Mer om föreläsningen

Föreläsning om framgångsrikt ledarskap med föreläsare Marcus Gustavsson

Marcus Gustavsson har många års erfarenhet som chef inom vård och omsorg. Han har även haft en mängd ledande positioner inom fackföreningsrörelsen och ideella organisationer. Marcus brinner starkt för allas rätt att få vara sig själva och bli respekterade för vilka de är. Han har nått stora framgångar i sina olika uppdrag i form av höga resultat i både brukarundersökningar och medarbetarenkäter. Han är en uppskattad föreläsare med höga kunskaper, mycket humor och stort hjärta.

Ett av Marcus favoritämnen är tillitsbaserad styrning, ledning och organisering. Det handlar om att genom tydliga mål ge medarbetarna mandat att själva fatta beslut om hur de ska arbeta för att uppnå målsättningarna. Den typen av ledarskap främjar organisationens produktivitet, effektivitet och lönsamhet till skillnad toppstyrning och detaljkontroll. Men hur lyckas man skapa en tillitsbaserad kultur? Enligt Marcus handlar det mycket om att få alla i organisationen att ta ansvar för sitt beteende. Och som ledare kan man bidra till beteendeförändringar om man ger feedback på rätt sätt.

Marcus pratar mycket om konsten att välja rätt inställning. Det är lättare sagt än gjort att välja rätt inställning till personer i ens närhet som tar massor av energi. Men det går att öva upp den förmågan. Och man kan ju faktiskt bara välja sin egen inställning, inte andras. På det sättet sparar man massor av energi som man kan lägga på andra saker än att bli irriterad och förbannad. Hur kan du bli bättre på att välja rätt inställning genom att lägga energi på det du faktiskt kan påverka?

Härskartekniker är något som de flesta har blivit utsatta för. Och kanske även använt gentemot andra. Härskartekniker förekommer överallt, förgiftar arbetsmiljön, minskar motivationen och måste därmed motverkas. Marcus berättar om hur man kan motverka härskartekniker. Och om hur vi blir bättre på att bekräfta varandra på jobbet.
Varför har många svårt att prata om det som inte fungerar? Enligt Marcus så är förmågan till saklig kritik avgörande för att en verksamhet ska utvecklas. Vad är det ni inte pratar om som ni borde prata om? Vilka är era svaga sidor? Och hur bryter ni tystnaden mot beteenden som är oacceptabla?

Och så har Marcus mycket mer att säga om ledarskap. Han berättar om sina förebilder som inspirerat honom. Om favoritcitat som väglett honom genom livet. Och om ansvaret vi alla har att snälltolka varandra och ta makten över vårt egna bagage. Vet du hur mycket du påverkar andra genom det beteende som du väljer?

Kontakta Marcus Gustavsson - Boka föreläsning

Fyll i formuläret nedan för att kontakta Marcus Gustavsson - Föreläsare gällande bokning. Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska.

Fler föreläsningar med Marcus Gustavsson